Norske kvinners kamp for stemmerett. v/Gunhild Ramm Reistad, journalist og filolog

Onsdag 13. februar 2013:

«Norske kvinners kamp for stemmerett.»

11. juni 1913 vedtok et enstemmig storting at norske kvinner skulle ha stemmerett på linje med menn. Men det er litt feil å si st kvinnene «fikk» stemmerett. De kjempet nemlig for den gjennom 28 år. Det startet i 1885. Da ble kvinnestemmerettsforeningen stiftet, da startet kvinnenes kamp for rettferdighet. De var mange og de var fargerike. De kjempet på mange fronter, både for retten til å stemme, men også for å være med på å definere hva som er politikk. Sanitetskvinnene er her sentrale, de startet norsk sosialpolitikk på egenhånd.

Foreleser:

Gunhild Ramm Reistad  er filolog med magistergrad i litteraturhistorie, mellomfag i historie og fransk. Hun har arbeidet som journalist i Drammens Tidene i nesten 40 år, og utgitt bøker om Betzy Kjelsberg og Drammen, om 1905, og nå i år boken om Anna Rogstad, den første kvinne på Stortinget.

Hun har også sittet i Drammen bystyre i 16 år for Venstre, vært leder for Drammen Kvinnesaksforening, og er nå leder for Oslo Kvinnesaksforening, samt medlem av Landsstyret.

Skroll til toppen