«Putin – hvordan tenker han?» v/ Redaktør Per Egil Hegge

Onsdag 9. mars 2016

Per Egil Hegge:

«Putin – Hvordan tenker han? » Russland og russerne hevder å ha en egenart og en egenverdi som hever dem over andre folk. Dette går igjen i Putins uttalelser og kan av mange oppfattes som ren rasisme. Putin vil gjerne fremstå som demokratisk. Men dersom kritikken føles truende, nøler han ikke med å bruke rettsapparatet til å kvitte seg med motstandere. Per Egil Hegge vil i sitt foredrag søke å gi oss et innblikk i hvordan Putin tenker.

Per Egil Hegge er en svært erfaren journalist og pressemann og har vært redaktør i Aftenposten og avisens korrespondent i Washington, London og Moskva. Ble kastet ut av Sovjetunionen i 1971. Han er vel kjent som mangeårig språkvokter og har fortsatt sin daglige språkspalte i Aftenposten. Hegge er en profilert kritiker av språkrådet, der han selv har vært medlem. Han er aktiv i riksmålsbevegelsen og medlem av Det Norske Akademi for Sprog og Literatur.

Hegge har skrevet en rekke bøker om amerikansk og sovjetisk politikk, biografier, bl.a. om Kong Harald. Han har også skrevet boken «Og så må du ikke stille spørsmål » om sin kones møte med det norske medisinske miljøet.

Han har ellers gitt ut en egen bok om språk, «Heng ham ikke vent til jeg kommer». En morsom bok om norsk språk og tegnsetting, og medvirket til flere  andre.

Per Egil Hegge ble i oktober 2003 utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden.