Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

Den stormfulle Sola og romvær.

28. september @ 12:00

Solen er langt fra rolig, men er stormfull og i stadig endring og påvirker jorden på mange måter. Den er kilden til nordlyset – et fantastisk fenomen som har satt spor i mange kulturer. Solstormer kan imidlertid også være skadelige. For 200 år siden kunne solstormer passere uten at mennesker merket effekten av slike stormer. I dag vet vi at de kan forårsake strømbrudd og forstyrre radiokommunikasjon. Mer enn 2000 satellitter opererer i verdensrommet, og et tap av signal fra noen av dem kan ha alvorlige konsekvenser for værmeldinger, kommunikasjon, navigasjon, kartlegging, søk og redning, forskning og militær overvåking. Hvordan ville dagen din bli om alle satellittene ble slått ut av en superstorm?

Videre kan ulike aspekter ved solvariasjon føre tilendringer i jordens klima. Derfor er god kunnskap om vår varierende sol for å forstå både historiske og fremtidige variasjoner i klima.

Foredragsholder er Pål Brekke er seniorforsker ved Norsk Romsenter hvor han forsker på solen og Nordlys. Ansatt ved NASA. Han har hatt en rekke internasjonale verv og har skrevet flere bøker, bl.a omKristian Birkeland og «Veien frem til måneferden i 1969»

 

Detaljer

Dato:
28. september
Tid
12:00
Arrangement Tags:

Sted

Store Torungen, Arendal kulturhus
Sam Eydes plass 2
Arendal, 4836 Norge
+ Google-kart

Arrangør

Senioruniversitetet i Arendal
Telefon:
92245030
E-post:
jecor@online.no
View Arrangør Website
Rull til toppen