Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Må vi være redd for psykiatriske pasienter?

20. april @ 12:00 - 14:00

 

Om tema:

Men ujevne mellomrom dukker det opp nyheter om psykiatriske pasienter som har være voldelig og drept, skadet eller skremt andre mennesker.  Da dukker spørsmålene opp, hvem har skyld i dette? Skulle ikke psykiatrien, eller kommunen eller politiet ha forhindret dette? Bør ikke gjerningsmannen straffes hardere? Kan vi sove trygt om natten og gå ute uten å risikere å bli et uforutsett voldsoffer?

Foredraget redegjør for hvor sjeldne slike dramatiske hendelser er, og hva som kan gjøres for eventuelt å forutsi og forhindre voldshandlinger. Foredragsholderen er opptatt av å bedre den psykiatriske behandling av psykotiske pasienter, primært for å gi disse pasientene bedre livskvalitet, og understreker at de aller fleste personer med psykiatriske diagnoser er ikke mer voldelig enn resten av befolkningen.

Om foredragsholderen:

Randi Rosenqvist er psykiater og har arbeidet et langt liv med aggressive personer, i psykiatrien, i kriminalomsorgen og i rettssalen. Hun er en av landets fremste rettspsykiatere og har i mange år tatt opp spørsmålet om bedre oppfølging av de sykeste pasientene som ikke har profittert på nedbyggingen av det psykiske helsevern.

Detaljer

Dato:
20. april
Tid
12:00 - 14:00
Arrangement Tags:

Sted

Store Torungen, Arendal kulturhus
Sam Eydes plass 2
Arendal, 4836 Norge
+ Google-kart

Arrangør

Senioruniversitetet i Arendal
Telefon:
92245030
E-post:
jecor@online.no
View Arrangør Website
Rull til toppen