Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Medisinske myter

20. september 2023 @ 12:00

Tema:

An apple a day keeps the doctor away. Varm melk gir god søvn. Du må ikke bade etter at du har spist. Slikt er noe «alle» vet. Men alle disse utsagnene er udokumenterte. De kommer i kategorien medisinske myter som det er mange av, og som preger livene våre.

Myter er fortellinger uten kjent opphav som formidles gjennom generasjoner. På helseområdet kan mytene være både nyttige og farlige, men først og fremst er de interessante fenomener. Hvordan og hvorfor oppstår medisinske myter? Hva kan vi lære av dem?

Person:

Magne Nylenna er lege og professor emeritus i samfunnsmedisin ved Universitetet i Oslo. Han har bred bakgrunn både fra helsetjenesten og helseforvaltningen. Han har vært redaktør av Tidsskrift for Den norske legeforening, generalsekretær i Legeforeningen og direktør for Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten. Nylenna har vært hovedredaktør for Store medisinske leksikon og Medisinsk ordbok, og har et stort faglitterært forfatterskap. Han er styreleder i Det norske medicinske selskab og redaktør av Michael, et tidsskrift for samfunnsmedisin og medisinsk historie.

Detaljer

Dato:
20. september 2023
Tid
12:00
Kategori for Arrangement:
Arrangement Tags:

Sted

Store Torungen, Arendal kulturhus
Sam Eydes plass 2
Arendal, 4836 Norge
+ Google-kart

Arrangør

Senioruniversitetet i Arendal
Telefon
92245030
Epost
jecor@online.no
Vis Arrangør nettside
Skroll til toppen