Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

Om FN og FN’s høykommisær for menneskerettigheter – FN’s betydning i dag.

26. april @ 12:00 - 14:00

Om tema:

Verden opplever i dag store konflikter som medfører katastrofale ødeleggelser og uhyrlige brudd på menneskerettigheter.  FN er den verdensomspennende organisasjonen som ble etabelert etter 2. verdenskrig for å arbeide med fred og sikkerhet, bærekraftig utvikling og menneskerettigheter.

Foredraget vil gå inn på FN-systemets historikk og oppbyggingg, konvensjoner og paktbaserte system, og vil spesielt ta opp rollen til FN’s høykommisær for menneskerettigheter, samt Norges rolle i sikkerhetsrådet.

Om foredragsholderen:

Cecilie Hellestveit er en norsk juristfolkerettsekspert, konfliktforsker og utenrikspolitisk kommentator og samfunnsviter med språk- og områdestudier i blant annet arabisk og russisk, og har juridisk doktorgrad innen internasjonal humanitærrett om reglene for kamphandlinger i borgerkrig. Hun har utgitt bøker og artikler om krigens folkerettmenneskerettigheter i væpnet konflikt, menneske­rettigheter i islam og folkerettens regulering av ny teknologi, samt flere bøker om konflikter i Midtøsten. Hellestveit arbeider som konflikt- og folkerettsforsker ved Folkerettsinstituttet og er spesialrådgiver ved Norges institusjon for menneskerettigheter (NIM). Hun har hatt flere offentlige verv og styreverv; hun leder Forsvarsdepartementets dekorasjonsråd og er medlem av Statens pensjonsfonds etikkråd. Hun fikk i 2021 prisen «årets navn i akademia» for å ha reist en debatt om internasjonaliserings­politikken i akademia.

Detaljer

Dato:
26. april
Tid
12:00 - 14:00
Kategori for Arrangement:
Arrangement Tags:

Sted

Store Torungen, Arendal kulturhus
Sam Eydes plass 2
Arendal, 4836 Norge
+ Google-kart

Arrangør

Senioruniversitetet i Arendal
Telefon:
92245030
E-post:
jecor@online.no
View Arrangør Website