Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Operakonsert.

10. november 2021 @ 12:00 - 14:00

Operakonsert, programendring per 06.11.22.

Velkommen til operakonsert! Sopran, Hanne Korsbrekke Askeland, og tenor, Svein Erik Sagbråten, vil sammen med pianist, Ilmi-Åse Mathiesen ta publikum med på en reise i operaens-, operettens- og musikalens verden. Med italienske og franske svisker av komponister som Puccini, Verdi og Delibes, utdrag fra Lehars- og Kálmáns operetter, og en duettperle fra en av Bernsteins klassikere, vil dette bli en ettermiddag som både byr på det vakre og inderlige, men også på det festlig og lette. God fornøyelse!

Medvirkende

Hanne Korsbrekke Askeland – sopran­, Åse Mathiesen – piano,  Svein Erik Sagbråten -tenor.

Hanne Korsbrekke Askeland – sopran

Hanne Korsbrekke Askeland har sin utdannelse fra Institutt for Musikk i Kristiansand, Norges Musikkhøgskole og fra Operahøgskolen i Oslo, hvor hun ved sistnevnte studerte hos Solveig Kringlebotn. I sitt virke har hun blant annet gjort roller som Solveig i Peer Gynt ved Lerkefugl Produksjoner i Skien, Eurydike i Orfeus og Eurydike ved Haugesund Kammeropera, Adina i en konsertant oppføring av Donizettis L´Elisir d´Amore med Opera Opus i Gjøvik, spilt i Spellemann på taket ved Agder Teater, Enron ved Rogaland Teater, Peer Gynt DUB ved Den Nasjonale Scene, Highway Hypnosis ved Transiteatret-Bergen – samt flere produksjoner med operakoret ved Den Norske Opera og -Ballett.

Hanne har vært solist med både Trondheim symfoniorkester og med Kristiansand symfoniorkester. Hun har gjort konserter og forestillinger ved flere festivaler i Norge, som Kirsten Flagstad festivalen, Festspillene i Nord-Norge, Nesset Musikkfest og Oslo Operafestival m.f.

I 2017 deltok hun i finalerundene i Belvedere Singing Competition i Moskva. I 2013 kom hun på tredjeplass under «Premio Verdi», en operakonkurranse i regi av den italienske Ambassade og Den Norske Opera og -Ballett.

Operakonsert

Velkommen til operakonsert! Sopran, Hanne Korsbrekke Askeland, og tenor, Svein Erik Sagbråten, vil sammen med pianist, Ilmi-Åse Mathiesen ta publikum med på en reise i operaens-, operettens- og musikalens verden. Med italienske og franske svisker av komponister som Puccini, Verdi og Delibes, utdrag fra Lehars- og Kálmáns operetter, og en duettperle fra en av Bernsteins klassikere, vil dette bli en ettermiddag som både byr på det vakre og inderlige, men også på det festlig og lette. God fornøyelse!

Åse Mathiesen – pianist

Mathiesen er en av Norges unge aktive pianister som kombinerer briljant spill med dyp emosjonell formidling. Hun har studert hos professor Staffan Scheja i Stockholm og for professor Jiri Hlinka ved Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo. Allerede som student debuterte Ilmi-Åse ved Oslo konserthus. Siden har Åse spilt i alle nordiske land, samt England, Frankrike, Tyskland, Ungarn, Italia og Sveits. I Skandinavia har hennes karriere som solopianist blant annet inkludert konserter på hovedscenen i Den Norske Opera og Ballett, Oslo Konserthus, Festspillene i Piteå, Västerås Konserthus, Waldemarsudde og flere konserthus. Hun har et bredt repertoar og viser sterk interesse for klassiske og romantiske komponister, og også for mindre kjent musikk som risikerer å bli glemt.

Svein Erik Sagbråten – tenor.

Svein Erik Sagbråten er fødd 1961 i Aurdal i Valdres.
Han er utdanna ved Østlandets musikkonservatorium og Statens Operahøgskole og har arbeidd som profesjonell songar sidan 1988.
I åra 1994-2015 var han tilsett som fast tenorsolist ved Den norske Opera og song der til saman
over 80 ulike roller innan opera, operette og musikal. Blant dei viktigaste operarollene kan nemnast: Laca i Jenufa,
Mime i Siegfried og Rhingullet, David i Meistersongarane i Nürnberg, Narraboth i Salome, Markien i Lulu, tenarrollene i Hoffmanns eventyr, Heksa i Hans og Grete og Pong i Turandot. Han har også ved operaen og andre stader hatt hovudroller i fleire urframføringar av norske operaar, mellom andre som Roger i Rebecca av Glenn E. Haugland, Amorf i Veras Ville Verden også av Haugland, Tenor1 i Dead Beat Escapement av Cecilie Ore, Tore Klakka i Olav Trygvason av Søderlind/Grieg og Fangevokteren i Fange og Fri av Egil Hovland. Operette- og musikalroller han har sunge er mellom andre Sou Chong i Smilets Land, Alfred i Flaggermusen, Sportin ́ Life i Porgy
and Bess, Will Parker i Oklahoma samt filosofane Sokrates, Kierkegaard og Goethe i Noregspremiera av Sofies Verden av Gisle Kverndokk og Øistein Wiik.
Ved sida av sitt virke ved operaen har han vore engasjert av dei aller fleste operakompania utanfor hovudstaden. Han har vore
solist ved utalige framføringar av oratorier og andre kyrkjemusikalske verk rundt om i landet og han syng romansar.
I åra 1978-93 var han aktiv som kordirigent, men la den karrieren på is i dei travle åra som fast tilsett ved operaen, men tok det opp igjen i 2013, og dirigerer no mellom anna Valdres Kammerkor som han sjølv har grunnlagt.

Detaljer

Dato:
10. november 2021
Tid
12:00 - 14:00
Arrangement Tags:

Sted

Store Torungen, Arendal kulturhus
Sam Eydes plass 2
Arendal, 4836 Norge
+ Google-kart

Arrangør

Senioruniversitetet i Arendal
Telefon:
92245030
E-post:
jecor@online.no
View Arrangør Website
Rull til toppen