Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

Elskovsdrikken – en miniopera

10. november @ 12:00 - 14:00

 

Velkommen til den sprudlende og stadig like populære komedien Elskovsdrikken av Donizetti. Dette er en opera som Donizetti i samarbeid med sin librettist skrev på 14 dager på oppdrag for Teatro della Canobbiano i 1832. Forestillingen var en umiddelbar suksess. Den ble populært tilegnet Milanos kvinner og har siden vært spilt på operascener verden over. Donizetti var en virtuos i å skrive opera. Mellom 1816 og til like før sin død i 1848 skrev han tilsammen 75 operaer av ulik karakter, både komiske operaer og mer dramatiske.

I denne versjonen blir vi godt kjent med den unge bonden, Nemorino, som er håpløst forelsket i byjenta, Adina. Den noe mer velstående Adina er avvisende, men ikke helt uinteressert. Nemorino er fortvilet og forsøker å finne en løsning på hvordan hun skal gjengjelde hans følelser. Inn i disse forviklingene lander mirakeldoktoren Dulcamara med sin ballong med remedier og miksturer av alle slag.

Denne kortversjonen av Elskovsdrikken ivaretar frydefullt både det humoristiske og dramatiske på en lett, lekende og energisk måte, hvor publikum også vil få høre andre svisker fra opera- og musikkhistorien.

Medvirkende

Hanne Korsbrekke Askeland ­– sopran, Ole Morten Velde – tenor, Åse Mathiesen – piano.

Hanne Korsbrekke Askeland – sopran

Hanne Korsbrekke Askeland har sin utdannelse fra Institutt for Musikk i Kristiansand, Norges Musikkhøgskole og fra Operahøgskolen i Oslo, hvor hun ved sistnevnte studerte hos Solveig Kringlebotn. I sitt virke har hun blant annet gjort roller som Solveig i Peer Gynt ved Lerkefugl Produksjoner i Skien, Eurydike i Orfeus og Eurydike ved Haugesund Kammeropera, Adina i en konsertant oppføring av Donizettis L´Elisir d´Amore med Opera Opus i Gjøvik, spilt i Spellemann på taket ved Agder Teater, Enron ved Rogaland Teater, Peer Gynt DUB ved Den Nasjonale Scene, Highway Hypnosis ved Transiteatret-Bergen – samt flere produksjoner med operakoret ved Den Norske Opera og -Ballett.

Hanne har vært solist med både Trondheim symfoniorkester og med Kristiansand symfoniorkester. Hun har gjort konserter og forestillinger ved flere festivaler i Norge, som Kirsten Flagstad festivalen, Festspillene i Nord-Norge, Nesset Musikkfest og Oslo Operafestival m.f.

I 2017 deltok hun i finalerundene i Belvedere Singing Competition i Moskva. I 2013 kom hun på tredjeplass under «Premio Verdi», en operakonkurranse i regi av den italienske Ambassade og Den Norske Opera og -Ballett.

Ole Morten Velde er født og oppvokst på Karmøy. Hans studier i musikk startet med en bachelorgrad i sang ved Grieg Akademiet i Bergen. Deretter flyttet han til det Kongelige Danske Musikkonsertvatorium i København hvor han fullførte en master i sang med Margrete Enevold som sanglærer. Sommeren 2013 ble han, etter tre års intense operastudier, uteksaminert fra operaakademiet ved den Kongelige Opera i København. Under disse årene studerte han sang under Susanna Eken. Han har også arbeidet med sanglærere som bl.a. Brian Jauhuiainen, Gregory Lamar og Sherman Lowe.

I tillegg til å ta del i Mozart- og liedakademiet ved Festivalen i Aix-en-Provence i 2010 og 2012, har han deltatt i masterclasses med Andreas Schmidt, Philip Langridge, Mikael Eliasen, Fiona Macsherry og andre.
Ole Morten gjorde sin operadebut i 2011 som Don Ottavio i en Haugesund kammeroperas produksjon av Don Giovanni. I 2013 gjorde han Remendado i Carmen og Roderigo i Otello ved den Kongelige Opera i København. Våren 2016 har han blant annet gjort Tamino ved Operafestukene i Kristiansund, Remendado i Carmen ved Haugesund Kammeropera samt Dr. Siedler i Sommer i Tyrol ved Opera di Setra. I 2017 sang han hovedrollen i The life to come av Louis Mander og Stephen Fry i Den Norske Opera & Ballett.
Utover dette har han sunget i flere oratorier og konserter med orkestre som Det kongelige kapell, Bergen filharmoniske orkester, Aarhus symfoniorkester m.fl og med pianister som Leiv Ove Andsnes, Helmut Deutch og andre.

Åse Mathiesen – pianist

Mathiesen er en av Norges unge aktive pianister som kombinerer briljant spill med dyp emosjonell formidling. Hun har studert hos professor Staffan Scheja i Stockholm og for professor Jiri Hlinka ved Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo. Allerede som student debuterte Ilmi-Åse ved Oslo konserthus. Siden har Åse spilt i alle nordiske land, samt England, Frankrike, Tyskland, Ungarn, Italia og Sveits. I Skandinavia har hennes karriere som solopianist blant annet inkludert konserter på hovedscenen i Den Norske Opera og Ballett, Oslo Konserthus, Festspillene i Piteå, Västerås Konserthus, Waldemarsudde og flere konserthus. Hun har et bredt repertoar og viser sterk interesse for klassiske og romantiske komponister, og også for mindre kjent musikk som risikerer å bli glemt.

Detaljer

Dato:
10. november
Tid
12:00 - 14:00
Arrangement Tags:

Sted

Store Torungen, Arendal kulturhus
Sam Eydes plass 2
Arendal, 4836 Norge
+ Google-kart

Arrangør

Senioruniversitetet i Arendal
Telefon:
92245030
E-post:
jecor@online.no
View Arrangør Website
Rull til toppen