Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Skipsbygging, skipsfart og byvekst på Nedeneskysten i seilskutetida

8. februar 2023 @ 12:00 - 14:00

Om temaet:

I seilskutetida var Nedenes fogderi et kraftsentrum i norsk skipsfart med Arendal tolldistrikt som et tyngdepunkt. Arendal var landets største sjøfartsby på slutten av 1700-tallet, og på slutten av 1800-tallet, i en periode da Norge var verdens tredje største sjøfartsnasjon.

I Vikkilen ved Grimstad vokste det fram et av landets viktigste skipsbyggingsmiljø med over 20 skipsverft i samme periode. Skipsbyggerne her viste en enestående evne til å overleve i en næring med sterke konjunktursvingninger.

Var dette skipsbyggingsmiljøet med sine «bondeverft» i Vikkilen og Grimstad en viktig forutsetning for rask økonomisk vekst i skipsfartsbyen Arendal når konjunkturene viste tegn til oppgang?

Om foredragsholder:

Anne Tone Aanby er født i Øyestad og nå bosatt i Åmli. Hun er cand. philol med hovedfag i historie, og har tidligere vært arkivar og seniorforsker ved KUBEN og redaktør av Aust-Agder-Arv. Aanby har skrevet flere artikler om småindustri og næringsutvikling på 1700- og 1800-tallet og er bl.a. forfatter av tre bind av Fjære bygdebok, to bind av Flosta bygdebok og bøkene Skipsbyggmesterens tid. Skipsbygging i Vikkilen 1750-1920 og Båtliv i Fevikkilen.

 

Detaljer

Dato:
8. februar 2023
Tid
12:00 - 14:00
Kategori for Arrangement:
Arrangement Tags:

Sted

Store Torungen, Arendal kulturhus
Sam Eydes plass 2
Arendal, 4836 Norge
+ Google-kart

Arrangør

Senioruniversitetet i Arendal
Telefon
92245030
Epost
jecor@online.no
Vis Arrangør nettside
Skroll til toppen