Myten om «INANNA», Himlen og Jordens dronning. v/Birgitte Grimstad, opplesning; Sharam Gholami og Javid Afsari Rad, oud, santur og trommer. Samarbeid med Musikkens Venner. OSS! Møtetid: kl.12.00 – 14.00, entre kr. 150,-

Myten om den krigerske, stolte og erotiske Inanna,  himlen og jordens dronning, blir regnet som verdens første «bok». Den ble skapt og nedskrevet av sumererne  (3500 – 1700 f.Kr.) i det området som i dag er det sørlige Irak.  -Her går og tror vi at vi har de beste svarene på alt i våre dager, sier Birgitte Grimstad. Så leser du en 5000 år gammel tekst fra Midtøsten og finner ut at de var fullt på høyde i tanke og filosofi den gang,  ja, kanskje de hadde bedre svar på tilværelsen enn vi har i dag?

Forestillingen er blitt til i et samarbeid med Musikkens venner i Arendal.

Oppleser  og musikanter:

Birgitte Grimstad er en av våre aller kjæreste visesangere. Hun har gitt ut over tjue plater, fått to Spellmannspriser og holdt utallige konserter verden over.

Musikerne Sharam Gholami og Javid Afsari Rad spiller på strengeinstrumentene oud og santor, og er høyt respekterte kunstnere. Musikken i forestillingen er både klassisk persisk og nyskrevet. Utrykket spenner fra det lavmælte meditative til det suggererende ekstatiske.

Skroll til toppen